pavelko-rozpoviv-pro-vartist-var-i-plani-schodo-zastosuvannya-sistemi

Павелко розповів про вартість VAR і плани щодо застосування системи

 • 9938 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент УАФ Андрій Павелко поділився планами щодо подальшого збільшення кількості матчів УПЛ, на яких буде працювати система VAR. Про це він розповів у програмі "Великий футбол", передає УНН.

Так, вартість фургона VAR - 300 тисяч євро, навчання арбітрів УПЛ роботі з системою коштувало 1 млн євро.

"У нас є технічна можливість покроково додавати у кількості матчів, на яких буде працювати VAR. Сьогодні можливості VAR обмежені двома матчами туру.

Хотілося б, щоб ближче до баталій за зону УЄФА, за виліт, за розділ по групах, застосування VAR було на максимальній кількості матчів, які мають турнірне значення.

Це все - дуже дороге задоволення. Щоб забезпечувати роботу VAR на кожному матчі, потрібні ще фінансові вливання. Це має бути й участь самих клубів. Клуби повинні розуміти, що VAR повинен бути на кожному матчі.

Хочемо зменшити розмови про упередженість арбітрів. Це ми побачимо через кілька турів, коли будуть ухвалені рішення, які, напевно, не всіх влаштують", - сказав Павелко.

Нагадаємо, що у матчі "Шахтар" - "Десна" вперше в історії УПЛ був скасований гол після застосування VAR.

І за словами екс-арбітра ФІФА Мирослава Ступара, таке рішення було абсолютно справедливе.

"...оскільки Філіппов отримав вигоду від того, що Коноплянка свідомо не зіграв у м'яч, і це трактується як відскік м'яча (так само як від каркаса воріт), то це положення "поза грою". Гравець, який вийшов з положення "поза грою", отримав вигоду, а гравець, від якого відскочив м'яч, свідомо не грав в нього. Це написано у Правилі 11. Цим асистенти VAR і керувалися", - пояснив він.

Українські Національні Новини

Спорт