pecherskiy-sud-dav-dozvil-na-zatrimannya-v-yanukovicha-gpu

Печерський суд дав дозвіл на затримання В.Януковича - ГПУ

 • 7626 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання екс-президента Віктора Януковича. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган.

"Печерський суд дозволив затримання В.Януковича",- сказала Л.Сарган.

Вона повідомила, що у зв’язку з тим, що закінчився строк дії попередньої ухвали, ГПУ звернулася до Печерського райсуду Києва з клопотанням про дозвіл на затримання підозрюваного В.Януковича, з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо нього.

За словами Л.Сарган, в ухвалі йдеться про те, що в разі затримання В.Янукович не пізніше 36 годин з моменту затримання повинен бути звільнена або доставлений до слідчого судді, суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу.

Ухвала діятиме до 30 липня 2017 року і оскарженню не підлягає.

Як повідомляв УНН, Печерський районний суд Києва надав дозвіл військовій прокуратурі на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 437 ККУ.

Українські Національні Новини

Політика