pecherskiy-sud-kiyeva-ne-peredaye-materiali-spravi-tatarova-do-apelyatsiynoyi-palati-vaks

Печерський суд Києва не передає матеріали справи Татарова до Апеляційної палати ВАКС

 • 15465 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Печерський районний суд Києва вкотре не надав Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду матеріали судового провадження щодо зобов'язання Офісу Генпрокурора забрати в НАБУ та САП справу заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Апеляційної палати ВАКС.

Повідомляється, що 14 січня в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду відбулося судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги прокурора на рішення Печерського районного суду Києва, яким Офіс Генпрокурора зобов'язали забрати в НАБУ та САП справу Татарова.

"До початку судового засідання адвокатом одного з підозрюваних також було подано апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 14 грудня 2020 року з клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження", - йдеться в повідомленні.

Також у судовому засіданні колегія суддів задовольнила клопотання щодо проведення онлайн трансляції судових засідань у цій справі на YouTube каналі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

"У зв’язку з тим, що на неодноразові запити Печерський районний суд м. Києва не надав матеріали справи, судове засідання було відкладено з повторним запитом до Печерського районного суду м. Києва про надання матеріалів справи. Наступне судове засідання відбудеться 27 січня 2021 року о 13:00", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора України передав справу, у якій фігурує заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро України до Служби безпеки України.

У відповідь у НАБУ заявили, що Офіс Генерального прокурора України здійснив “безпрецедентне” в історії України втручання у розслідування Бюро, передавши справу Татарова до Служби безпеки України та став на його особистий захист.

Нагадаємо, заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову особисто 21 грудня 2020 року у НАБУ вручили повідомлення про підозру.

НАБУ і САП повідомили раніше, що заступнику голови Офісу Президента України повідомлено про підозру у причетності до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Нацгвардії.

У НАБУ вказували, що заступник голови Офісу Президента України є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину. Окрім нього у справі підозрюються заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Костянтин Дубонос (ч.3 ст.368 КК України) та колишній народний депутат, екскінцевий бенефіціарний власник ТОВ “Укрбуд Девелопмент” Максим Микитась (ч.3 ст.369 КК України).

Українські Національні Новини

Політика