pecherskiy-sud-rozglyane-sogodni-znyattya-areshtiv-z-aktiviv-kompaniyi-z-orbiti-klimenka

Печерський суд розгляне сьогодні зняття арештів з активів компанії з “орбіти” Клименка

 • 9991 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Сьогодні Печерський суд столиці розглядатиме клопотання ТОВ “Київ сіті Апартментс” про скасування арешту майна в рамках розслідування “схем” колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, повідомляє УНН.

Засідання призначено на 10:20.

За даними аналітичного ресурсу Youcontrol, статутний капітал компанії становить 80 млн грн, при цьому вона має податковий борг у розмірі 212 тис. грн.

Засновником “Київ сіті Апартментс” виступає компанія "ЕКСЕЛЬСІОР", яка буквально вчора так само намагалася оскаржити арешти майна в Апеляційному суді міста Києва. 

В "ЕКСЕЛЬСІОР" запевняють, що вони не пов'язані з підозрюваним Клименком, а тому арешти нібито накладено незаконно. Однак таку версію представників "ЕКСЕЛЬСІОР" спростовує той факт, що під час обшуків в квартирі, оформленій на цю компанію, були знайдені особисті речі ексміністра-втікача Клименка.

Зокрема там знайшли генеральські погони цивільної дружини Олександра Клименка, за сумісництвом його прессекретаря в Міністерстві доходів і зборів. 

У матеріалах слідства, опублікованих в Єдиному реєстрі судових рішень, вказано, що "ЕКСЕЛЬСІОР" брала активну участь в схемі легалізації (відмиванні) грошей, отриманих злочинних шляхом. За рахунок грошових надходжень від компаній-нерезидентів, які перебували під управлінням оточення Клименка, "ЕКСЕЛЬСІОР" купувала дорогі активи, серед яких рухоме і нерухоме майно.

З судових матеріалів випливає, що арешт майна накладено з метою його збереження і повернення в дохід держави у разі обвинувальних вироків стосовно ексміністра Клименка і його оточення.

Серед арештованого майна: 10 будинків, 20 квартир, 20 земельних ділянок, 19 нежитлових приміщень, тисяча вагонів, 40 автомобілів.

Арештовані залізничні вагони, що належать "Юнісон Груп", куди зокрема входить "ЕКСЕЛЬСІОР" зараз використовуються АТ "Укрзалізниця" і заробили для держави вже близько 800 млн грн.

Таким чином, зняття арештів з майна компанії "ЕКСЕЛЬСІОР" і інших активів “орбіти” Клименка може позбавити державу доходу і повернення їх на користь підозрюваного в легалізації грошей Клименка або пов'язаних з ним компаній.

Нагадаємо, в рамках розслідування кримінального провадження стосовно так званих "схем Клименка" були затримані десятки ексчиновників різних рівнів з податкової служби часів Віктора Януковича. Збитки, завдані державі "схемами Клименка", оцінюються мінімум в 104 млрд грн або по 300 доларів на кожного українця.

Розслідування справ за "схемами Клименка" завершено. Адвокати ознайомлюються з матеріалами слідства.

Раніше УНН повідомляв, що в липні цього року слідчим суддею було задоволено клопотання про зняття арешту з частини майна "ЕКСЕЛЬСІОР". Втім, у ситуацію втрутилися військові прокурори і арешти відновили

Українські Національні Новини

Кримінал та НП