pekin-zaklikav-zhiteliv-ne-zalishati-misto-v-kitayskiy-noviy-rik-dlya-zapobigannya-covid-19-naperedodni-olimpiadi

Пекін закликав жителів не залишати місто в китайський новий рік для запобігання COVID-19 напередодні Олімпіади

 • 20804 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Пекін заявив у суботу, що радить жителям не залишати місто під час великого курортного сезону на початку 2022 року, що є частиною зусиль з обмеження ризиків коронавірусу під час проведення Зимових Олімпійських ігор. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Відзначається, що столиця Китаю прагне "забезпечити відсутність місцевих інфекцій, успішне проведення Зимових Олімпійських ігор і зимових Паралімпійських ігор, а також радісний, мирний і спокійний відпочинок".

Згідно із заявою влади, крім заохочення людей не здійснювати непотрібних поїздок за місто, вона також вимагатиме проведення деяких зборів в Інтернеті.

Північна провінція Хебей, яка буде приймати ігри разом з Пекіном, а також кілька інших міст, випустили аналогічні рекомендації.

Офіційний представник китайської державної залізничної групи Ву Шипінг, сказав на брифінгу в суботу, що очікує "відносно великого" збільшення кількості пасажирів поїздів протягом 40-денного туристичного сезону у зв'язку з новорічними святами за місячним календарем у порівнянні з рівнями 2021 року, що викличе труднощі. 

У період до пандемії, період подорожей часто описувався як найбільша щорічна міграція в світі, коли сотні мільйонів китайських робітників-мігрантів повертаються в рідні міста.

Додамо

Кількість випадків COVID-19 в Китаї невелике в порівнянні з багатьма країнами, при цьому щоденні випадки становлять менше сотні випадків місцевої передачі з підтвердженими симптомами.

Українські Національні Новини

Новини Світу