pelosi-poboyuyetsya-scho-nestabilniy-tramp-zavdast-yadernogo-udaru

Пелосі побоюється, що "нестабільний" Трамп завдасть ядерного удару

 • 22702 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі стурбована заходами безпеки, які необхідно вжити, щоб не дати чинному президенту США Дональду Трампу розв'язати війну або нанести ядерний удар. Про це УНН повідомляє з посиланням на CNN.

Про своє занепокоєння вона повідомила в листі до депутатів. За словами Пелосі, відповідні заходи вона обговорювала з головою Об'єднаного комітету начальників штабів ВС США Марком Міллі.

"Цього ранку я розмовляла з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Марком Міллі, щоб обговорити можливі запобіжні заходи, щоб не дати нестабільному президенту почати військові дії або отримати доступ до кодів запуску і віддати наказ про нанесення ядерного удару", - написала Пелосі.

Вона назвала Трампа "засмученим" і таким, що перебуває у небезпечному становищі.

"Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб захистити американський народ від його незбалансованого нападу на нашу країну і нашу демократію", - заявила в своєму листі спікер.

Вона також звернулася до конгресменів-республіканців і закликала їх звернутися до Трампа з вимогою залишити посаду негайно.

Нагадаємо, штурм Капітолію прихильниками чинного президента США Дональда Трампа стався 6 січня під час засідання із  затвердження підсумків виборів, на яких перемогу здобув його суперник Джо Байден. Співробітники правоохоронних органів розігнали протестувальників, використавши сльозогінний газ і світлошумові гранати. Під час заворушень загинули п'ять осіб.

Трамп зазнав критики з боку багатьох світових лідерів, а також всередині США. Демократична партія наполягає на відставці Трампа ще до інавгурації Байдена, призначеної на 20 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу