pensiyniy-fond-na-kinets-2018-roku-nakopichiv-4-8-mlrd-grn-pozichok

Пенсійний фонд на кінець 2018 року накопичив 4,8 млрд грн позичок

 • 12341 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Пенсійний фонд протягом 2018 року отримував позички з єдиного казначейського рахунку (ЄКР) і на кінець року накопичив непогашених позичок, які були надані протягом саме 2018 року, обсягом 4,8 млрд грн. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінфіну.

"Надходження від ЄСВ були менші за планові через невиконання плану зі сплати ЄСВ підприємцями на загальній системі оподаткування і це на фоні збільшення видатків. Тому протягом року Пенсійний фонд отримував позички з ЄКР і на кінець року накопичив непогашених позичок, які були надані протягом саме 2018 року, у сумі 4,8 млрд грн (хоча в окремі місяці ці суми сягали понад 16 млрд грн)", - повідомили у відомстві.

При цьому у Мінфіні нагадали, що у грудні при внесенні змін до Бюджету-2018 було збільшено трансферт Пенсійному фонду на 10,8 млрд грн, щоб мінімізувати розрив ліквідності Фонду.

Водночас у відомстві вказали, що за результатами року уряд повністю профінансував всі захищені статті видатків.

"В цілому, видатки за загальним фондом державного бюджету становили 884,5 млрд грн, що на 2,4% менше за планові показники. Основною статтею, за якою фактичні видатки були на 12,2 млрд грн нижчими за планові через курсову різницю, було обслуговування державного боргу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, протягом січня-листопада 2018 року надходження ЄСВ зросли на 25,7%.

Українські Національні Новини

Економіка