pentagon-proviv-dlya-senatoriv-brifing-schodo-vivedennya-viysk-z-siriyi

Пентагон провів для сенаторів брифінг щодо виведення військ з Сирії

 • 9556 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Заступник глави Пентагону з політичних питань Джон Руд і глава управління стратегічного планування та політики Комітету начальників штабів Збройних сил США Річард Кларк в четвер провели закритий брифінг для членів комітету у справах збройних сил Сенату Конгресу США. Про це повідомив тижневик Defense News з посиланням на свої джерела в законодавчому органі і міноборони, передає УНН.

За даними видання, Руд і Кларк "спробували заспокоїти законодавців", які виступали проти виходу США з Сирії, проте "деякі демократи і республіканці залишилися незадоволені" їх відповідями на свої питання.

Під час брифінгу сенаторам розказали про строки виведення американських військ з Сирії, а також про підтримку курдських збройних формувань, які разом з ВС США брали участь у бойових діях проти екстремістів терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІД).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні запевнили, що виведення військ США з Сирії не буде довільним

Голова комітету республіканець Джеймс Інхоф після бесіди розповів, що зажадав від Пентагону гарантувати безпеку Ізраїлю і курдів після відходу американських військовослужбовців. У грудні він критикував президента США Дональда Трампа в зв'язку з тим, що той не попередив Конгрес про своє рішення, тепер же він змінив свою думку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп назвав "марною тратою часу" зустріч з лідерами демократів у Конгресі

Однак іншим республіканцям брифінг не сподобався. Так, сенатор Том Тілліс заявив, що "необхідні більш конкретні умови і обстановка" для виведення з Сирії військ. Республіканець Кевін Крамер в свою чергу висловив побоювання, що США залишають курдів в республіці "беззахисними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео заявив, що США знищили 99% ІД

Демократи сенатського комітету розкритикували рішення Трампа.

"Я думаю, що рішення президента вивести війська з Сирії помилково. Це значна зовнішньополітична помилка, тому що вона призведе не тільки до відмови від курдів і (арабо-курдських формувань - ред.) "Сил демократичної Сирії", але і надасть Росії і Ірану можливість розширювати свій вплив в Сирії", - зазначила Джин Шахін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина відкидає вимогу США не чіпати сирійських курдів

Старший демократ комітету Джек Рід припустив, що "висновок сил без будь-якої політичної, дипломатичної або військової підтримки" матиме важкі наслідки.

Як інформував УНН, 19 грудня Сполучені Штати повідомили про те, що готуються до виводу всіх військ з Сирії. Пізніше був оприлюднений сам указ про майбутнє виведення військ США з Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергова відставка у Трампа: керівник апарату Пентагону подав у відставку

Після цього, президент Туреччини Тайіп Ердоган запевнив президента США Дональда Трампа, що знищить те, що могло залишитися від угруповання ІД в Сирії. Про це Трамп повідомив в неділю в своєму Twitter. Одночасно з цим, американський сенатор заявив, що зміна режимів у світі не повинна бути роботою Америки. У свою чергу, Трамп визнав інші країни здатними “подбати про Ісламську державу” без США.

Після цього, Президент США Дональд Трамп погодився надати чотири місяці на виведення американських військ з території Сирії.

Українські Національні Новини

Політика