pentagon-rozpochav-roboti-zi-stvorennya-vazhkogo-transportnogo-gidrolitaka

Пентагон розпочав роботи зі створення важкого транспортного гідролітака

 • 859137 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Управління перспективних дослідницьких проектів (DARPA) Міноборони США розпочало роботи зі створення експериментального транспортного гідролітака, здатного сідати на водну поверхню і перевозити велику кількість вантажів. Про це УНН пише з посиланням на Defense News.

Деталі

У Пентагоні хочуть, щоб судно було далекомагістральним і недорогим, приблизно такого самого розміру і вантажопідйомності, як військово-транспортний літак C-17 Globemaster, здатний перевезти понад 77 тонн вантажу, включно з 69-тонним основним бойовим танком M1 Abrams.

За задумом DARPA, гідролітак буде більш надійним, ніж деякі водні транспорти військово-морського флоту США. Технічне завдання передбачає, що літак злітатиме з водної поверхні і сідатиме на неї за хвиль висотою до 2,4 м.

За проектування судна візьмуться дві компанії – General Atomics і Aurora Flight Sciences, які розроблять свої власні конкуруючі проекти зі створення гідролітаків.

Агентство сподівається на тісну співпрацю з обома організаціями в міру того, як вони розвиватимуть свої вихідні концепції дизайну літака на першому етапі. За словами програмного менеджера компанії Крістофера Кента, обидві компанії використовували абсолютно різні підходи до проектування.

Додамо

У жовтні повідомлялося, що Пентагон успішно випробував компоненти гіперзвукової зброї.

Зокрема, військово-морські сили та армія США запустили ракету з морського стартового майданчика у Вірджинії, щоб провести майже дюжину експериментів із гіперзвуковою зброєю для розробки нового класу озброєнь. Пентагон назвав випробування успішним.

Українські Національні Новини

Новини Світу