pentagon-vvazhaye-kitay-zrostayuchim-rizikom-dlya-oboroni-ssha

Пентагон вважає Китай "зростаючим ризиком" для оборони США

 • 10129 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Китай є "значним і зростаючим ризиком" щодо поставок матеріалів, які життєво необхідні для нормального функціонування збройних сил США. Про це з посиланням на поки не оприлюднену доповідь, підготовлений на чолі з Пентагоном, повідомляє Reuters, передає УНН.

У майже 150-сторінковому звіті сказано, що існує близько 300 вразливостей, які можуть негативно позначитися на виробництві та постачанні важливих матеріалів і компонентів, необхідних військовим США.

У доповіді є низка рекомендацій щодо зміцнення американської промисловості, у тому числі шляхом розширення прямих інвестицій у сектори, які вважаються критичними. Конкретні плани перераховані у засекреченому додатку, пише видання.

У доповіді велику увагу приділили Китаю. Він був виділений як країна з домінуючим становищем щодо світових запасів рідкоземельних мінералів, необхідних для американської військової галузі. У доповіді також наголошується на глобальному профілі Китаю у поставках певних видів електроніки, а також хімічних речовин, що використовуються у боєприпасах США.

"Основний висновок цього звіту полягає в тому, що Китай є значним і зростаючим ризиком щодо поставок матеріалів і технологій, які вважаються стратегічними і важливими для національної безпеки США", - йдеться в доповіді.

Напередодні віце-президент США Майк Пенс звинуватив Китай у проведенні кампанії з розширення свого впливу в США і заявив, що "Китай хоче, щоб в Америці був інший президент".

У Пекіні відреагували, заявивши, що Китай рішуче виступає проти необгрунтованих висловлювань про китайську внутрішню і зовнішню політики, зроблених віце-президентом США Майклом Пенсом, вважаючи їх безпідставними.

Українські Національні Новини

Новини Світу