pentahon-hotovyi-peredaty-ukraini-rakety-atacms-dalnistiu-maizhe-300-kilometriv-wsj

Пентагон готовий передати Україні ракети ATACMS дальністю майже 300 кілометрів - WSJ

 • 23905 переглядiв

Пентагон США тепер відкритий для надання Україні ракет великої дальності ATACMS з дальністю дії близько 290 кілометрів, що відрізняється від попереднього наполягання на збереженні всіх таких ракет для власних потреб.

У Пентагоні кажуть, що можуть передати Україні далекобійні ракети ATACMS дальністю близько 290 кілометрів. Про це  пише УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі 

Раніше представники Пентагону наполягали на тому, що Збройні сили США повинні зберегти всі свої ракети великої дальності ATACMS для задоволення власних військових потреб.

Однак зараз американське оборонне відомство відкрите для передачі ATACMS більшої дальності, оскільки тепер військові США можуть використовувати ракети наступного покоління Precision Strike Missile.

Водночас у видання заявили, що невідомо чи схвалить передачу ATACMS більшої дальності, ніж Україна вже отримувала, президент США Джо Байден.

Нагадаємо

У вівторок, 12 березня, Білий дім оголосив про новий пакет військової допомоги Україні, що включає боєприпаси для HIMARS, ракети для протиповітряної оборони та інше обладнання.

12.03.24, 20:08 • [views_0]