pered-ditsadochkom-ditini-dotsilno-provoditi-ifa-testuvannya-na-kovid-infektsionist

Перед дитсадочком дитині доцільно проводити ІФА-тестування на ковід - інфекціоніст

 • 26141 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. За кордоном сьогодні тестування на коронавірус серед усіх вікових груп – вже норма. Мова, передусім, про ІФА-тести, які показують, що людина або хвора, або перехворіла, або не хворіла взагалі. Такий скринінг доречний, у тому числі, коли йдеться і про дітей, розповів УНН дитячий інфекціоніст Віталій Євтушенко.

За його словами проводити ІФА-тестування дітям варто би було перед відвідуванням дитячого садка. Проте, це – відповідальність і бажання батьків.

“Ми вважаємо, що результат ІФА-тесту може бути критерієм говорити, що людина вже захищена і не захворіє. Тобто, це допоможе виділити категорію осіб - дітей, які будуть безпечними і в плані епідемії вони не становитимуть загрози. З цього боку - є сенс в ІФА-тестуванні дітей, які йдуть у дитячі садочки", - сказав Євтушенко.

За кордоном ІФА-тести популярні серед усіх вікових груп населення, каже лікар. У нас же головне - аби вони були якісними.

Він додав, що з українськими батьками, які готуються віддавати дітей у садочки/школи варто було б проводити інформативно-роз'яснювальну роботу щодо коронавірусу, методів його виявлення, убезпечення від зараження, тощо.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Шмигаль пообіцяв спростити доступ регіонів до ІФА-тестування, надавши відповідне доручення МОЗу. Мова про внесення необхідних змін до постанови КМУ (№ 224) стосовно спрощення механізму закупівель ІФА-тест-систем для лікарень і лабораторій. 

Зауважимо, що окрім медиків, ІФА-тестування на COVID-19 в різних регіонах України вже проходять пацієнти перед плановими операціями, співробітники дитячих садочків. Також, до відповідного скринінгу готуються і призовники ЗСУ.

Українські Національні Новини

Суспільство