pered-peremovinami-z-erdogana-z-putinim-zelenskiy-nagadav-prezidentu-turechchini-pro-neobkhidnist-evakuatsiyi-z-mariupolya

Перед перемовинами Ердогана з путіним: Зеленський нагадав президенту Туреччини про необхідність евакуації з Маріуполя

 • 184646 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів перемовини з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом і напередодні його перемовин із президентом рф путіним наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних з Маріуполя, зокрема з «Азовсталі», негайного обміну заблокованих військових. Про це Зеленський написав у Twitter, передає УНН.

Цитата

"Провів важливу телефонну розмову з Президентом Ердоганом. Напередодні його перемовин із Путіним наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних з Маріуполя, зокрема з "Азовсталі", негайного обміну заблокованих військових", - написав Зеленський.

Деталі

За словами президента України, "обговорили перебіг переговорного процесу, узгодження з Туреччиною та іншими країнами гарантій безпеки для України. Порушили питання, пов'язані з обороноздатністю України, а також з глобальною харчовою безпекою, яка опинилася під загрозою, через блокування судноплавства в Чорному морі", - написав Зеленський.

Раніше

МЗС Туреччини анонсувало продовження переговорів Ердогана з президентами України та рф

Доповнення

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляв, що Анкара має намір погодити дату швидкої зустрічі президентів України та росії.

Українські Національні Новини

Політика