pered-vibukhami-na-pivnichnomu-pototsi-poblizu-buli-pomicheni-korabli-dvokh-krayin-zmi

Перед вибухами на "Північному потоці" поблизу були помічені кораблі двох країн - ЗМІ

 • 781522 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Поблизу газопроводів "Північного потоку" у Балтійському морі, незадовго до вибухів на цих обʼєктах, були помічені військовий корабель Данії і шведські патрульний корвет та літак-розвідник. Про це пише видання The Times, передає УНН.

Деталі

Видання повідомляє, за 4 дні до вибухів данський патрульний корабель, який відстежує активність російських суден, неочікувано відхилився від курсу. Вперше за кілька років корабель обійшов острів Борнгольм, а потім зупинився на пів години, вимкнув транспондери та зник з радарів на декілька годин, пише видання.

«Схоже, що це данське судно-розвідник не просто так обігнуло місця вибухів», — сказав колишній офіцер данської розвідки Джейкоб Каарсбо.

Окрім того, неподалік від місця зупинки данського корабля за кілька хвилин почав кружляти і розвідувальний літак Швеції, згодом у район прибув шведський корвет, зазначає видання.

Нагадаємо

У вересні минулого року було виявлено витоки в трубопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2", що йдуть через Балтійське море до Німеччини з росії, - два у винятковій економічній зоні Швеції і ще два витоки у винятковій економічній зоні Данії, через що розпочалося розслідування та було посилено безпеку ключової енергетичної інфраструктури регіону.
кремль заперечує свою причетність до вибухів на "Північному потоці".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер один із засновників Intel Гордон Мур

     • 623223 переглядiв

    росіяни вбили ще двох жителів Донеччини

     • 270834 переглядiв

    Ще плюс 720: Генштаб оновив дані про ліквідованих окупантів

     • 447382 переглядiв