pered-vizitom-zelenskogo-u-gruziyi-pomiluvali-dvokh-zasudzhenikh-ukrayinskikh-yakhtsmeniv

Перед візитом Зеленського у Грузії помилували двох засуджених українських яхтсменів

 • 20026 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Влада Грузії звільнила двох громадян України - Юрія Хомича і Володимира Дьяченка, засуджених у цій країні до чотирьох років позбавлення волі за незаконний перетин грузинського кордону. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 19 липня, передає УНН.

Цитата:

"З листопада 2020-го ми працювали над звільненням українських яхтсменів Юрія Хомича й Володимира Дьяченка, затриманих у Грузії. Сьогодні Грузія звільнила їх з-за ґрат", - повідомив Зеленський у Twitter.

Деталі

Він подякував грузинській стороні за це рішення, яке назвава таким, що "відповідає духу стратегічного партнерства між нашими країнами".

До слова, сьогодні Зеленський перебуває з візитом у Грузії.

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі при цьому додав, що українських моряків Дяченка та Хомича помилували. "За моєю інформацією, літак Президента Зеленського злетів тільки після того, як надійшло повідомлення про звільнення українців, і Президент чекав до останньої хвилини, поки це повідомлення не було підтверджене українським посольством в Києві, тільки після цього давши добро на виліт", - написав Саакашвілі у Facebook.

Що було раніше

Як повідомили у МЗС, 14 липня Батумський міський суд в Грузії виніс рішення у справі проти громадян України Юрія Хомича та Володимира Дьяченка, які обвинувачуються у незаконному перетині грузинського державного кордону. Українців було засуджено до 4 років позбавлення волі.

У цьому контексті до МЗС України був викликаний тимчасовий повірений Грузії в Україні.

З листопада 2020-го ми працювали над звільненням українських яхтсменів Юрія Хомича й Володимира Дьяченка, затриманих у Грузії. Сьогодні Грузія звільнила їх з-за ґрат. Я вдячний грузинській стороні за це рішення, яке відповідає духу стратегічного партнерства між нашими країнами.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 19, 2021

Українські Національні Новини

Політика