peredavav-armiyi-rf-dani-dlya-udariv-po-kiyevu-suditimut-zaverbovanogo-krimchanina

Передавав армії рф дані для ударів по Києву: судитимуть завербованого кримчанина

 • 188575 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт щодо чоловіка, якого підозрюють у передачі російським військам координат для ракетних ударів по Києву. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає УНН.

Цитата

«Київською міською прокуратурою скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва обвинувальний акт відносно громадянина України за обвинуваченням у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, чоловік, перебуваючи на території тимчасово окупованого Криму, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну був завербований спецслужбами держави-агресора.

«Від російських кураторів він отримав завдання, використовуючи свої зв’язки, організувати збір та передачу інформації про пересування на території міста Києва та Київської області українських військ, розташування блокпостів, а також адреси об’єктів критичної, цивільної та військової інфраструктури у столиці», - зазначається в повідомленні.

Прокуратура повідомляє, що вказані завдання чоловік передавав своїй знайомій – 60-річній жительці Києва, яка на власний мобільний телефон фотографувала ці об’єкти. Зібрану інформацію, а також координати розташування об’єктів жінка передавала спільнику через мобільні додатки для спілкування.

«Під час досудового розслідування встановлено, що з березня по червень жінка зібрала та передала співучаснику інформацію про 21 вищевказаний об’єкт. Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Обвинувальний акт стосовно неї у вересні 2022 року направлено до суду. Її спільника судитимуть заочно», - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Служба безпеки України викрила чоловіка, який передавав російським військам координати для ракетних ударів по Києву.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП