peregovori-pro-drugiy-transh-u-mvf-chekayut-vid-kiyeva-bilshogo-progresu

Переговори про другий транш: у МВФ чекають від Києва більшого прогресу

 • 15806 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Україна і Міжнародний валютний фонд продовжують дискусії щодо програми stand-by, спрямовані на завершення її першого перегляду і виділення другого траншу. Про це повідомив представник МВФ Джеррі Райс на брифінгу, передає УНН.

Цитата:

"Як ви знаєте, ми розглядаємо перший огляд угод stand-by від МВФ, який був схвалений нашою виконавчою радою. Це була угода на 5 мільярдів доларів ", - сказав Райс.

Деталі

За його словами, МВФ як і раніше тісно взаємодіє з українською владою щодо прогресу в завершенні першого огляду. Це означає обговорення реалізації політики і реформ за даною програмою, уточнив він.

Зокрема, зміцнення системи протидії корупції і судової системи є частиною обговорення.

Цитата:

"Ми проводимо ці обговорення, вони тривають, ми як і раніше залучені до певного прогресу, але перш ніж завершити цей перший огляд, необхідно зробити більше", - заявив спікер.

Що було раніше

За останніми повідомленнями з Офісу Президента, Україна розраховує отримати до вересня транш обсягом 2 млрд доларів.

У НБУ відзначали необхідність отримання траншу від МВФ, адже саме на вересень припадають пікові виплати України за боргами.

З червня минулого року триває пауза в отриманні Україною траншів від МВФ. Причиною цього став онлайн-візит місії Фонду взимку. Перегляд 18-місячної програми співпраці на 5 млрд дол, необхідний для виділення грошей, так і не відбувся.

Неофіційною причиною відстрочки перегляду взимку називали рішення уряду про тимчасове регулювання ціни на газ - фактично відходу від формування вартості ринком.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106855 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 103099 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100876 переглядiв

    Новини по темі