peregovori-pro-zvt-mizh-ukrayinoyu-i-turechchinoyu-znakhodyatsya-na-ostannomu-etapi-mzs-turechchini

Туреччина заявила про "останній" етап переговорів про ЗВТ з Україною

 • 14498 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Переговори про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною перебувають на завершальному етапі. Договір, можливо, буде підписано найближчим часом. Про це заявив голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє УНН з посиланням на турецьке інформагентство Anadolu.

"З Україною, зокрема, переговори знаходяться на останньому етапі. Угода про вільну торгівлю з Україною, можливо, буде підписана найближчим часом", - заявив Чавушоглу.

На сьогоднішній день між Туреччиною і 20 країнами підписано угоди про вільну торгівлю. Тривають переговори з цього питання ще з 17 країнами, в тому числі Еквадором, Японією, Таїландом та Індонезією.

Нагадаємо, у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі визначили топ-20 зовнішніх ринків (крім держави ЄС), перспективних з точки зору розвитку експорту.

За даними МЕРТ, це Туреччина, Канада, США, Єгипет, Індія, Білорусь, Грузія, Молдова, Таїланд, Індонезія, Ізраїль, ОАЕ, Філіппіни, Саудівська Аравія, Китай, Ліван, Нігерія, Японія, Швейцарія, Бангладеш.

Українські Національні Новини

Економіка