peregovori-u-minsku-stalo-vidomo-dati-ta-klyuchovi-temi

Переговори у Мінську: стало відомо дати та ключові теми

 • 9658 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Дводенні переговори ТКГ в Мінську відбудуться 21-22 серпня. Ключовою на них буде тема заручників і політв‘язнів, написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, передає УНН.

"Я поділяю занепокоєння рідних заручників, що Мінська гуманітарна група має працювати більш ефективно, й всі, хто там працює, мають докласти всіх зусиль для звільнення", - заявила нардеп.

Вона наголосила, що українська сторона готова до компромісів та протягом цих місяців робила кілька пропозицій.

Всі вони, за словами Геращенко, з боку РФ і ОРДЛО відкидаються, а вони, в свою чергу, "займають деструктивну позицію "всіх установлених на всіх установлених", підтверджуючи менш як 30 наших, вимагаючи майже 300, серед них громадяни РФ, беркутівці та інші".

"На жаль, й представники ОБСЄ у групі удають, що не розуміють неприйнятність такої позиції, яка є несправедливою, нечесною і відсікає для України можливість боротися за українців в тюрмах РФ в обмін на росіян. 21-22 серпня будуть дводенні переговори в Мінську. Тема заручників і політв‘язнів – ключова", - повідомила Геращенко.

Як повідомляв УНН, 3 серпня український політв’язень Олександр Костенко вийшов на волю після відбування покарання у Кіровській області РФ.

Українські Національні Новини

Політика