peremovini-putina-z-kim-chen-inom-zavershilisya-u-vladivostotsi

Перемовини Путіна з Кім Чен Ином завершилися у Владивостоці

 • 12639 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Переговори президента РФ Володимира Путіна з головою Держради КНДР Кім Чен Ином завершилися у Владивостоці. Вони зайняли близько трьох з половиною годин. У подальшій програмі зустрічі двох лідерів - урочистий прийом. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Перша зустріч Путіна і Кім Чен Ина пройшла в четвер у форматі тет-а-тет і тривала близько двох годин - вдвічі довше запланованого. Потім переговори продовжилися в розширеному складі і зайняли півтори години.

З північнокорейської сторони в переговорах також брали участь міністр закордонних справ КНДР Лі Ен Хо і перший заступник міністра закордонних справ республіки Цой Сон Хі.

Російську Федерацію представляли глава МЗС Сергій Лавров, віце-прем'єр, повпред президента в ДФО Юрій Трутнєв, заступник керівника адміністрації президента - прес-секретар Дмитро Пєсков, помічник президента з міжнародних справ Юрій Ушаков, посол РФ в КНДР Олександр Мацегора, глава Мінтрансу Євген Дітріх, міністр з розвитку Далекого Сходу і Арктики Олександр Козлов, заступник міністра енергетики Анатолій Яновський і генеральний директор РЖД Олег Бєлозьоров

Після зустрічі з російським лідером "віч-на-віч" Кім Чен Ин висловив надію на те, що його діалог з Путіним, що почався в конструктивному ключі, продовжиться в такому ж дусі. За словами лідерів, під час спілкування у вузькому складі вони змогли обмінятися думками щодо ситуації на Корейському півострові, яка є однією з найактуальніших проблем в міжнародному порядку денному.

Як повідомляв УНН, ЗМІ КНДР опублікували статтю про "теплий прийом лідера Кім Чен Ина" в РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу