peremozhets-regulyarnogo-sezonu-nkhl-z-antirekordom-viletiv-na-starti-kubku-stenli

Переможець регулярного сезону НХЛ з антирекордом вилетів на старті Кубку Стенлі

 • 5342 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. "Коламбус Блю Джекетс" вперше в історії виграв серію плей-оф, обігравши з рахунком 7:3 "Тампа-Бей Лайтнінг" в четвертому матчі першого раунду розіграшу Кубку Стенлі в Східній конференції, інформує УНН з посиланням на сайт НХЛ.

"Блю Джекетс" стали першою командою, яка обіграла володарів Президентського кубка (чемпіона регулярного сезону НХЛ) в першому раунді плей-оф в чотирьох поєдинках.

За весь час існування НХЛ найкраща команда регулярного чемпіонату в третій раз програла 0:4 кубкову серію ("Детройт Ред Вінгс" у фіналі Кубка Стенлі 1995 року і "Калгарі Флеймз" в фіналі дивізіону Смайта в 1988 році).

Примітно, що "Тампа-Бей" в цьому сезоні повторила рекорд НХЛ, здобувши 62 перемоги в регулярному чемпіонаті. Це досягнення було встановлено "Детройтом" в першості 1995-96 років. Натомість "Коламбус" виступає в НХЛ з сезону 2000-01 років. За цей час команда в п'ятий раз вийшла в плей-оф, вигравши там дев'ять матчів і програвши 16.

Відзначимо, що другим учасником наступного раунду плей-оф Кубку Стенлі став ХК "Айлендерс", який вибив зі змагань "Піттсбург".

Українські Національні Новини

Спорт