pererobna-galuz-svitoviy-rinok-i-fermerski-gospodarstva-kontseptsiya-rozvitku-ovochivnitstva-do-2025-roku

Переробна галузь, світовий ринок і фермерські господарства: концепція розвитку овочівництва до 2025 року

 • 9526 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Кабінет міністрів підтримав проект розпорядження, який схвалює концепцію державної програми підтримки овочівництва до 2025 року. Вона стосується розвитку переробної галузі, присутності України на світовому ринку і дозволить збільшити ефективність сімейних фермерських господарств. Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“Проектом розпорядження пропонується схвалити концепцію державної цільової програми розвитку овочівництва до 2025 року, метою якої є створення організаційно-економічних умов для ефективного розвитку галузі овочівництва, подальшого розвитку переробної галузі, стабільного забезпечення населення високоякісною овочевою продукцією, збільшення обсягів виробництва продукції з високою доданою вартістю, посилення присутності України на світовому ринку овочевої продукції. Реалізація програми дозволить до 2025 року підвищити ефективність та конкурентоспроможність овочівництва, збільшити частку підприємств, що займаються виробництвом овочів, в тому числі, сімейних фермерських господарств і сільськогосподарських корпоративів, а також створити відповідні спеціалізовані кластери”, - сказав Ігор Петрашко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін затвердив державну концепцію розвитку картоплярства до 2025 року

Він зазначив, що також це дозволить забезпечити ефективний розвиток вітчизняної аграрної науки.

Проект розпорядження підтримали без доопрацювання.

Нагадаємо, Ігор Петрашко заявив, що у 2020 році, попри COVID-19, підтримка аграрного сектору збережена на плановому рівні.

Українські Національні Новини

Економіка