peresliduvav-biytsya-tro-ukrayintsi-sche-pivtora-misyatsya-tomu-vimagali-zvilniti-zaporizkogo-prokurora-prikhodka

Переслідував бійця ТрО: українці ще півтора місяця тому вимагали звільнити запорізького прокурора Приходька

 • 271644 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Українці закликали звільнити керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька за кримінальне переслідування бійця ТрО, однак він і досі залишається на посаді. Про це вони масово писали у Facebook, передає УНН.

Деталі

Влітку у соцмережах набула розголосу історія про трагедію на Запоріжжі. Боєць ТрО Олександр Сорокалетов під час патрулювання відкрив вогонь по колесах автівки порушників, які відмовлялися зупинятися у комендантську годину. Як виявилося, у вантажному відділенні авто було двоє людей. Через круті віражі автомобіля кулі потрапили по кузову. Один з пасажирів отримав поранення, інший - загинув. Про це писали колишні нардепи Олександр Черненко та Борислав Береза.

Однак, попри те, що Сорокалетов виконував патрулювання та діяв по інструкції, прокурор Приходько хотів інкримінувати йому умисне вбивство, що карається позбавлення волі на термін до 15 років.

Подібні дії прокурора викликали хвилю обурення у користувачів соцмереж. Вони вимагали звільнити Приходька та навіть судити його за зраду.

                                    

              

                                   

                             

                                   

                                 

                                   

Додамо

Справа бійця ТрО не єдина причина, з якої просять звільнити прокурора Віктора Приходька. Претензії до нього є й у місцевого бізнесу. У Запорізькому бізнес-союзі заявили, що Приходько на замовлення тероризує місцевих бізнесменів. 

Окрім того, екснардеп Ігор Мосійчук зазначив, що запорізькі правоохоронці, зокрема й прокуратура, покривали схеми з розкрадання гуманітарної допомоги в області.

Нагадаємо

Як розповіла УНН нардеп Юлія Яцик, в рамках масштабних перевірок в органах прокуратури Офіс Генпрокурора має перевірити керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька, зокрема, через те, що він втік з регіону на початку повномасштабної війни. 

Раніше Генпрокурор Андрій Костін анонсував масштабні перевірки прокурорів, особливо у прифронтових регіонах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП