perevazhaiucha-statystyka-smertei-cherez-problemy-u-systemi-okhorony-zdorovia-ye-holovnym-pytanniam-na-vyborakh-u-pivdennii-korei

Переважаюча статистика смертей через проблеми у системі охорони здоров'я є головним питанням на виборах у Південній Кореї

 • 23439 переглядiв

Понад 3750 пацієнтів померли в Південній Кореї з 2017 року через відмову лікарень надавати медичну допомогу, що підкреслює основні проблеми системи охорони здоров'я напередодні парламентських виборів у країні.

Незважаючи на низький рівень смертності під час пандемії Covid-19, у південнокорейських ЗМІ накопичується приголомшлива статистика смертей через перепони у госпіталізації:  з 2017 року понад 3750 пацієнтів померли через те, що місцеві лікарні відмовилися надавати допомогу. Парламентські вибори у Південній Кореї затьмарені виявленням низки проблем у системі охорони здоров'я країни, передає УНН із посиланням на Bloomberg та RFI.

Деталі

У зв'язку з наближенням парламентських виборів у Південній Кореї розгортається полеміка щодо ситуації у сфері охорони здоров'я. У місцевих ЗМІ наводяться факти про те, що охорона здоров'я в країні серйозно порушена, - зокрема накопичуються історії про пацієнтів, які померли через те, що їх не змогли вчасно госпіталізувати. Згідно зі звітом Чонг Юсока, професора медичних наук Університету Данкук у місті Чхонан, від 2017 року дотепер понад 3750 пацієнтів померли тільки через те, що місцеві лікарні відмовилися надавати допомогу.

На сьогодні відомі медичні центри в Сеулі переповнені пацієнтами. Решта країни бореться з нестачею лікарів, оскільки в середині лютого тисячі молодших лікарів звільнилися з роботи. Кімнати очікування переповнені, операції доводиться відкладати, пишуть ЗМІ. Загострив ситуацію шеститижневий загальнонаціональний страйк майже 13 000 ординаторів та інтернів, які протестують проти плану збільшення набору до медичних шкіл.

Bloomberg наводить приклад, як хворий на рак стравоходу мешканець південного острову Чеджу, прилетів до лікарні Бандунгського національного університету Сеула для операції в червні 2023 року. Хоча він повинен проходити огляди кожні чотири тижні, іноді потрібно кілька місяців, щоб записатися на прийом, зазначає видання.

На цьому острові взагалі немає лікаря, який міг би лікувати рак стравоходу. У Сеулі все так сконцентровано

- сказав Юнг про своє рідне місто з населенням майже 700 000 чоловік.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль пообіцяв вирішити проблему кризи. Його консервативна Партія влади народу зараз перебуває при владі, і він намагається повернути десятки місць, які займають його прогресивні суперники на чолі з Демократичною партією. Юн Сук Йоль запропонував такі заходи, як збільшення кількості лікарів.

05.04.24, 19:20 • [views_0]

Самі лікарі виступають проти спроб збільшити кількість лікарів, стверджуючи, що пропозиція уряду збільшити набір на 2000 місць на рік із нинішніх 3058 не вирішує кореневої проблеми. За їхніми словами, оплата лікарів у деяких критичних галузях, охоплених Національною системою медичного страхування країни, набагато нижча, ніж оплата сторонніх спеціалістів, особливо тих, хто виконує косметичні та естетичні процедури.

Різниця в компенсації та інфраструктурі між Сеулом і сільською місцевістю також означає нестачу медичних працівників за межами столиці.

У зв’язку з наближенням парламентських виборів цієї середи, 10 квітня, південнокорейський уряд більш примирливо ставиться до лікарів. За словами представника Міністерства охорони здоров'я у понеділок, 8 квітня, зміни в реформі не є "фізично" неможливими. Позиція уряду, яка раніше була твердою, стає все більш гнучкою напередодні виборів.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що південнокорейські лікарні подовжать робочі години і дозволять повністю перейти на телемедичні послуги, щоб впоратися з нестачею персоналу, спричиненою протестами лікарів проти запланованих реформ у сфері охорони здоров'я.

Майже половина лікарів Словенії погодилися відкликати свою згоду на понаднормову роботу, після страйку, який тривав сім тижнів. Відповідний крок загрожує значними проблемами для закладів охорони здоров’я країни.