perevirka-virobnitstva-gavrilivskikh-kurchat-vidkladena-cherez-karantin-derzhprodspozhivsluzhba

Перевірка виробництва "Гаврилівських курчат" відкладена через карантин - Держпродспоживслужба

 • 16790 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Через відсутність міжміського сполучення перевірка виробництва курятини "Гаврилівських курчат" відкладена до завершення карантину. Про це УНН повідомили в управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

Йдеться про птахофабрику "Курганський бройлер" під Харковом, де напередодні карантину - в березні, були виявленні численні порушення, зокрема - відсутність схеми вакцинації птиці від захворювань та перехрещування шляхів живої та мертвої птиці.

8 травня птахофабрика поінформувала Держпродспоживслужбу про начебто виправлення усіх порушень, проте перевірити чи так це насправді - неможливо, допоки не будуть відкриті транспортні шляхи і інспектори не переконаються в цьому на власні очі, кажуть в Держпродспоживслужбі.

Крім того, у день відправлення листа інспекторам - птахофабрика взагалі не мала працювати.

За інформацією державних виконавців, "Курганський бройлер" ще 7 травня був закритий на карантин.

"Державним виконавцем 7 травня 2020 року за участю представників Балаклійського РВ ГУ ДСУНС у Харківській області здійснено вихід за місцем знаходження ТОВ "Курганський бройлер", за результатами якого встановлено, що підприємство зачинене на карантин", - повідомили державні виконавці.

При цьому причини закриття птахофабрики - невідомі. Місцеві жителі підозрюють, що на виробництві виявили поширення коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство