perevirki-pozhezhnoyi-bezpeki-bulo-zafiksovano-36-faktiv-nedopusku-spivrobitnikiv-dsns

Перевірки пожежної безпеки: було зафіксовано 36 фактів недопуску співробітників ДСНС

 • 12159 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. У ході перевірок об’єктів масового скупчення людей, таких як торгові центри, медичні заклади та заклади шкільної та дошкільної освіти, було зафіксовано 36 фактів недопуску співробітників ДСНС до об’єктів. Про це під час доповіді в Кабінеті міністрів України повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін, передає УНН.

"Було зафіксовано 36 фактів недопуску співробітників ДСНС до об’єктів. Найбільше фактів недопуску у Херсонській області, 11 та в Миколаївській – 9. В більшості випадків – це будівельні магазини під брендами "33 квадратних метри" та "СтройКа", - повідомив Чечоткін.

За даними фактами, спільно з Нацполіцією складено акти, які скеровані до суду для забезпечення перевірки. Перевірки цих об’єктів поки не були здійснені, наразі очікується рішення суду для примусового проведення перевірок. Також Чечоткін відзначив, що по ТЦ "Точка" і "Шоколад" в місті Києві Нацполіцією розпочато досудове розслідування стосовно перешкоджання виконання службових обов’язків.

Чечоткін також додав, що до кінця червня перевірки об’єктів масового скупчення людей, таких як торгово-розважальні заклади, медичні заклади та заклади шкільної та дошкільної освіти, мають бути завершені.

"Ми будемо продовжувати роботу і плануємо, виходячи із тих можливостей, що ми маємо, а це кількість інспекторського складу, до кінця червня завершити. Можливо на кілька тижнів зайдемо на липень. Проте я сподіваюсь, що до кінця червня завершимо і тоді я вже зроблю підсумковий звіт", - повідомив Чечоткін.

Як повідомляв УНН, 30 березня в Україні стартували масштабні перевірки виконання вимог безпеки, передусім пожежної, на об'єктах із масовим перебуванням людей. Зокрема, це стосується кінотеатрів, торгових центрів, шкіл, дитячих садочків.

Нагадаємо, 25 березня у російському Кемерово сталася пожежа в торговому центрі "Зимова вишня". За офіційною інформацією, трагедія забрала життя 64 людей, в тому числі 41 дитини. Постраждали 79 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП