pereviryatimut-avtobusni-stantsiyi-ta-vokzali-u-mvs-povidomili-yak-ukriplyuyut-kordon-z-bilorussyu-u-zoni-vidchuzhennya

Перевірятимуть автобусні станції та вокзали: у МВС повідомили, як укріплюють кордон з Білоруссю у зоні відчуження

 • 15205 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Україна посилює охорону на кордоні з Республікою Білорусь у зоні відчуження, неподалік від міста Чорнобиль. Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, правоохоронці здійснюватимуть перевірку автобусних станцій та вокзалів в прикордонних населених пунктах, передає УНН.

Цитата

“Ми контролюємо основні шляхи, які ведуть до кордону. Також буде здійснюватися перевірка автобусних станцій та вокзалів і проводитимемо попереджувальні заходи в прикордонних населених пунктах. Жодних штучних впливів «братських» держав на Україну не дозволимо!” – запевнив Єнін.

Деталі

В рамках спеціальної прикордонної операції “Полісся” для укріплення північного кордону країни в Київській області, неподалік від міста Чорнобиль прикордонні наряди посилено розгортають контрольні пости.

У МВС організували роботу координаційних штабів, об’єднали їхню роботу на центральному та обласних рівнях. А на районному – утворили координаційні групи управління – все, щоб керувати спецоперацією було простіше та ефективніше, а обмін інформацією відбувався миттєво.

Заступник міністра також повідомив, що уже зараз на кордон прибуває посилення - 8 500 військовослужбовців. Підрозділи МВС застосовують для патрулювання і моніторингу авіацію, безпілотники та інші технічні засоби спостереження.

Також сьогодні розпочалися тактичні навчання. Відпрацьовуються усі сценарії можливої ескалації міграційної кризи у прикордонних містах та селах.

Голова Нацполіції Ігор Клименко нагадав, що бійці Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції розпочали комплекс заходів направлених на злагодженість сил для охорони громадського порядку у прикордонних з Республікою Білорусь містах та районах.

Додамо

Вчора українські правоохоронці розпочали спецоперацію на кордоні з Республікою Білорусь для нарощення охорони та захисту кордону.

Як відмітив перший заступник Голови Державної прикордонної служби Володимир Нікіфоренко, на сьогодні на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза поширення міграційної кризи та імовірність перенаправлення потоків мігрантів до України, тому правоохоронні органи спільними зусиллями вживають заходів з нарощення системи охорони кордону на цій ділянці.

22 листопада в Адміністрації Державної прикордонної служби України розпочав роботу міжвідомчий штаб, що координуватиме взаємодію суб’єктів, залучених до посилення та захисту українського кордону.

Штаб націлений на протидію можливій міграційній кризі на кордоні.

Контекст

Наприкінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів в якості зброї в так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У рамках боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

9 листопада Польща закрила в Кузніце прикордонний перехід з Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, всіх затримали. Нелегали і далі здійснюють регулярні спроби прориву.

Українські Національні Новини

Суспільство