perevorot-u-myanmi-desyatki-tisyach-lyudey-viyshli-na-aktsiyi-protestu

Переворот у М'янмі: десятки тисяч людей вийшли на акції протесту

 • 15447 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. У М’янмі 7 лютого десятки тисяч людей вийшли на акції протесту по всій країні, засуджуючи нещодавній переворот і вимагаючи звільнення фактичної лідерки країни Аун Сан Су Чжі. Це найбільші акції протесту в країні після Шафранової революції 2007 року, яка допомогла стимулювати перехід до демократії, передає УНН із посиланням на Радіо Свобода.

Деталі 

У другий день широкомасштабних акцій проти військової хунти протестувальники у найбільшому місті країни Янгоні були в червоних сорочках, тримали червоні прапори і червоні кульки. Червоний вважають кольором партії Національна ліга за демократію Аун Сан Су Чжі.

Протестувальники скандували: "Ми не хочемо військової диктатури! Ми хочемо демократії!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переворот у М’янмі: реакція держав

За повідомленнями, мітинги 7 лютого були набагато більшими, ніж ті, що відбулися днем раніше, коли десятки тисяч людей вийшли на вулиці під час першої масової акції протесту проти державного перевороту, попри блокування соцмереж.

Що сталося раніше 

Переворот в М’янмі стався 1 лютого. Телеканал Myawady TV оголосив, що влада в країні передається головнокомандувачу збройними силами Мін Аун Хлаіну.

Фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі, президент М’янми Вин Мьин і інші члени політичного керівництва правлячої партії “Національна ліга за демократію” були заарештовані.

Хоча насильства ніде не спостерігалося, військові заблокували дороги в столиці Нейпьідо і головному місті країни Янгоні.

Пізніше військові оголосили про зняття з посад 24 міністрів уряду і призначення нових керівників ряду міністерств, в тому числі фінансів, охорони здоров’я, закордонних і внутрішніх справ.

Приводом для перевороту стали минулі в країні вибори, на яких з великою перевагою перемогли прихильники Аун Сан Су Чжі. Військові стверджують, що голосування супроводжувалося фальсифікаціями.

Українські Національні Новини

Новини Світу