pereymenuvannya-prospektu-zhukova-u-kharkovi-miskrada-znovu-grozit-sudom

Перейменування проспекту Жукова у Харкові: міськрада знову грозить судом

 • 12123 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Харківська міська рада планує оскаржити рішення Харківського окружного адміністративного суду, який втретє скасував перейменування проспекта Петра Григоренка на честь радянського маршала Георгія Жукова. Про це рада заявила у п'ятницю, 11 червня, передає УНН.

Цитата:

"Харківська міська рада оскаржить судове рішення щодо визнання протиправним та нечинним рішення щодо вшанування історичної пам’яті осіб, які брали участь у вигнанні нацистських окупантів з України. Харківський окружний адміністративний суд учора, 10 червня, розглянув відповідну адміністративну справу", - вказали у міськраді.

Деталі

Зокрема, у міськраді вказали, що суд нібито необгрунтовано відмовив у низці заяв і клопотань ради, і що справу розглянули без участі представників міської ради, "незважаючи на те, що суду було надано заяву про неможливість з об'єктивних причин представників міської ради брати участь у засіданні".

"Зазначене судове рішення буде оскаржено міською радою в суд апеляційної інстанції", - підсумували у мерії.

Що було раніше 

Проспект імені радянського маршала Жукова в Харкові було перейменовано в проспект Петра Григоренка в 2016 році в межах виконання закону про декомунізацію.

Харківська міська рада тричі — у червні 2019-го, у лютому 2020-го та у лютому 2021 року — голосувала за повернення назви проспекту імені маршала Жукова. Після цих голосувань міськради Харкова рішення оскаржували у суді, і уже тричі суд його скасовував.

Так, чергове таке рішення було 10 червня - Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка на честь радянського маршала Георгія Жукова.

У лютому цього року і Верховний Суд відхилив скаргу Харківської міської ради в справі про перше перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект маршала Жукова в Харкові.

Українські Національні Новини

Суспільство