pereyshli-na-bik-okupanta-suditimut-dvokh-krimchan-yaki-zabezpechuvali-rosiysku-ppo

Перейшли на бік окупанта: судитимуть двох кримчан, які забезпечували російську ППО

 • 171145 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. В Україні судитимуть двох кримчан, які у 2014 та 2020 роках уклали контракти на проходження військової служби у збройних силах російської федерації, а після повномасштабного вторгнення забезпечували протиповітряну оборону окупаційних військ в районі Каховської ГЕС. Про це інформує Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

Досудове розслідування встановило, що двоє мешканців АР Крим у 2014 та 2020 роках уклали контракти на проходження військової служби у військовій частині №12676 збройних сил російської федерації.

Разом з армією окупантів у лютому 2022 року вони увійшли на територію України та брали участь у бойових діях на території Херсонської і Миколаївської областей.

З 25 по 28 лютого кримчани забезпечували протиповітряну оборону військ рф в районі дамби Каховської гідроелектростанції імені П.С. Непорожнього поблизу Нової Каховки Херсонської області. А 1 березня обвинувачені вступали в бій з підрозділами Збройних сил України в районі Баштанки Миколаївської області.

2 березня 2022 року їх було взято у полон на території Миколаївської області.

Доповнення

В Україні судитимуть заступника командира роти військової частини рф. Військовослужбовець наказував грабувати мирних мешканців Київщини.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Синоптики прогнозують 33-градусну спеку з дощами

     • 102137 переглядiв