persha-ledi-ssha-rozpovila-chi-planuye-bayden-znovu-balotuvatisya-u-prezidenti

Перша леді США розповіла, чи планує Байден знову балотуватися у президенти

 • 1436886 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Перша леді США Джилл Байден хоче, щоб американці знали, що її чоловік, президент Джо Байден, справді планує балотуватися на другий чотирирічний термін, і вона повністю за це, навіть незважаючи на те, що офіційної заяви про його наміри ще не зроблено, передає УНН.

Деталі

Джилл Байден, на запитання CNN про плани її чоловіка, сказала, що очікує, що він оголосить про кампанію, і відхилила питання про те, чи може 80-річний демократ відмовитися від участі у виборах у 2024 році.

"Звичайно, я повністю за", - сказала перша леді, чия думка вважається вирішальною для майбутніх планів президента, навіть незважаючи на те, що він консультується з близькою групою давніх політичних радників.

Раніше вона зробила ще різкіші зауваження АР, коли її запитали, чи балотується президент знову: "Скільки разів він повинен це сказати, щоб ви повірили?".

Доповнення

Чи має Байден балотуватися у 2024 році, як і раніше, викликає суперечки серед демократів. Ще одна спроба перевірить, чи готові виборці дати Байдену, вже найстарішому американському президенту, ще чотири роки на посаді.

Сам Байден неодноразово заявляв, що має намір балотуватися на другий термін і відхиляв питання про свій вік, але ще не зробив офіційної заяви.

У листопаді минулого року Байден заявив, що на початку 2023 року він вирішить, чи балотуватиметься знову, але зараз оголошення не очікується до весни.

Близько 46% респондентів, які брали участь в опитуванні Reuters/Ipsos раніше цього місяця, заявили, що фраза "Джо Байден занадто старий, щоб працювати в уряді" дуже описує президента, при цьому 24% демократів і 49% незалежних виборців дотримуються цієї точки зору.

Близько 71% респондентів, зокрема 52% демократів, заявили, що не вірять, що Байдену слід балотуватися на переобрання у 2024 році.

З боку республіканців колишній президент Дональд Трамп, якому на момент виборів 2024 року виповниться 78 років, і Ніккі Хейлі, колишній посол Трампа в ООН та колишній губернатор Південної Кароліни, вже висунули свої кандидатури на виборах 2024 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу