persha-ledi-zustrilas-iz-rozrobnykom-pisa-hovoryly-pro-modernizatsiiu-ukrainskoi-osvity

Перша леді зустрілась із розробником PISA: говорили про модернізацію української освіти

 • 54246 переглядiв

Олена Зеленська підкреслила, що освіта зараз є стратегічним компонентом загальної стійкості України, що сприяє збереженню та розвитку потенціалу країни, з акцентом на інтеграцію знань про психічне здоров'я та навичок самодопомоги в навчальні програми на всіх рівнях.

Перша леді України Олена Зеленська та міністр освіти і науки Оксен Лісовий зустрілись у Києві із Андреасом Шляйхером, директором з питань освіти та навичок, спеціальним радником з питань освітньої політики при генеральному секретарі Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Про що йшлося на зустрічі пише УНН із посиланням на дані Інтернет-представництва Президента України.

Деталі

Андреас Шляйхер відомий як розробник міжнародного тестування PISA, що дає змогу оцінити освітню систему за світовими стандартами. Завдяки цьому країни можуть визначити сфери, що потребують модернізації та вдосконалення. Таку оцінку Шляйхер зголосився провести й для освіти в Україні.

Спільний план дій, підписаний Міністерством освіти і науки України та Організацією економічного співробітництва та розвитку у 2023 році, і ваша особиста небайдужість та експертна підтримка реформи "Нова українська школа" та реформи професійно-технічної освіти дали змогу досягти значного поступу в цих питаннях. Окрема подяка за підтримку моєї ініціативи. Адже ви були одним зі спікерів першого Саміту перших леді та джентльменів у 2021 році, коли про цей захід ще ніхто не знав і ми лише розпочинали розвивати цю спільноту та платформу співпраці.

– подякувала Шляйхеру дружина Президента.

Олена Зеленська акцентувала, що освіта є стратегічно важливим компонентом української стійкості, та сприяє збереженню та розвитку потенціалу країни. Перша леді відзначила, що даний проєкт передбачає повсюдну інтеграцію знань про ментальне здоров’я та навичок самодопомоги у навчальні програми – від садочка до університету.

Важливий фокус цієї роботи – інтеграція питань ментального здоров’я в освітнє середовище на всіх рівнях. У тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України впроваджується пріоритетний проєкт "Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти.

– пояснила Зеленська.

"Час діяти, Україно!": на Київщині реалізували проєкт "Безпечна освіта"15.11.23, 05:56 • [views_33510]