persha-ofitsiyna-zayava-grossi-magate-zberigatime-postiynu-misiyu-na-zaporizkiy-aes

Перша офіційна заява Гроссі: МАГАТЕ зберігатиме постійну місію на Запорізькій АЕС

 • 312661 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що завершив свій перший візит на Запорізьку АЕС і додав, що МАГАТЕ зберігатиме там постійну присутність. Про це йдеться у відеозаяві, яку оприлюднив Гроссі у Twitter, передає УНН.

Цитата

"Я завершую свій перший візит на Запорізьку АЕС. МАГАТЕ тут, щоб залишитися, і зберігатиме постійну присутність на ЗАЕС", - зазначив Гроссі.

Крім того, гендиректор МАГАТЕ зазначив, що попереду ще багато роботи.

I am finishing my first visit to #Ukraine’s #Zaporizhzhya Nuclear Power Plant.@IAEAorg is here to stay and will maintain a continued presence at #ZNPP. pic.twitter.com/k4zO3IMe2I

— Rafael MarianoGrossi (@rafaelmgrossi) September 1, 2022

Додамо

Як повідомили в Енергоатомі, станом на 18:00 генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі залишив Запорізьку АЕС.

Раніше генеральний директор МАГАТЕ Рафаелем Гроссі заявив, що місії за кілька годин роботи на Запорізькій АЕС вдалося зібрати багато важливої інформації.

Згодом стало відомо, що Міжнародне агентство з атомної енергії залишить своїх представників на території Запорізької атомної електростанції.

Нагадаємо

1 вересня місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС, яка наразі перебуває під контролем російських окупантів.

Українські Національні Новини

Політика