persha-partiya-zridzhenogo-gazu-z-ssha-pribula-v-ukrayinu

Перша партія зрідженого газу з США прибула в Україну

 • 26570 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Через сусідню Україні Польщу (польський спеціалізований термінал в Свіноуйсьце) прибула перша морська поставка скрапленого природного газу (СПГ) в Україну, передає УНН з посиланням на ports.com.ua.

"На початку літа польський партнер по постачанні газу ЕРУ організував закупівлі природного газу для польського СПГ-терміналу і транспортування газу по трубопроводу через польсько-український інтерконнектор. Компанія "ЕРУ Трейдинг" придбала газ на кордоні і розмістила його в сховище в Україні", - про це повідомила прес-служба компанію посередника Енергетичні ресурси України.

У квітні 2017 року ЕРУ уклала 20-річний контракт страхування політичних ризиків з державним агентом уряду США - Overseas Private Investment Corporation (OPIC).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зменшила запаси газу в ПСГ до 15,51 млрд куб

Цей контракт забезпечує страховий захист транспортування, зберігання та продажу газу в Україні.

Згідно з повідомленням, поєднання можливості відвантаження спотового обсягу СПГ і покриття полісом страхування OPIC дозволило ЕРУ виграти один з десяти лотів на поставку "Укртрансгазу" 135 млн кубометрів газу протягом наступних семи місяців.

Повідомляють що транспортування СПГ продовжиться і в зимові місяці.

У червні 2017 року польський СПГ-термінал в Свіноуйсьце прийняв першу партію американського скрапленого газу. Це перша поставка СПГ зі США до Східної Європи.

Українські Національні Новини

Економіка