pershi-pidrozdili-ssha-budut-rozmisheni-v-polschi-2017-roku

Перші підрозділи США будуть розмішені в Польщі 2017 року

 • 9070 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. На початку 2017 року в Польщі будуть розміщені перші американські підрозділи, які мають зміцнити східний фланг НАТО. Про це повідомило у комюніке Міністерство національної оборони Польщі, передає УНН із посиланням на "Польське радіо".

За інформацією ЗМІ, у січні 2017 року у Польщі будуть дислоковані підрозділи та устаткування Бронетанкової бригади бойової групи (ABCT - Armored Brigade Combat Team - ред.).

"Спершу ABCT буде розміщена у західній частині Польщі, між Дравськом Поморським і Жаґанєм. Згодом окремі елементи ABCT будуть розміщені також в інших пунктах Польщі", – мовиться в комюніке польського відомства оборони, яке цитує видання.

У квітні 2017 р. на полігоні в Ожиші, який розташований 70 кілометрів від кордону з Калінінградською областю, буде розміщений батальйон NATO eFP, за який відповідають США. Натомість у березні до Польщі будуть відправлені частини Бойової авіабригади, оснащені вертольотами, – уточнює МНО Польщі.

Американські війська стоятимуть у Польщі в рамках eFP, тобто зміцненої передової присутності НАТО (англ. Enhanced Forward Presence) та американської ініціативи зміцнення регіону, так званої European Reassurance Initiative (ERI).

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Перші підрозділи США будуть розмішені в Польщі 2017 року

     • 9070 переглядiв