pershi-vertoloti-airbus-sogodni-budut-v-ukrayini

Перші вертольоти Airbus сьогодні будуть в Україні

 • 8492 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Перші вертольоти Airbus, які стануть основою єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС, сьогодні уже представлять в Україні. Про це повідомив у п'ятницю народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко, передає УНН.

"Україна підписала контракт (14 липня - ред.) на поставку 55 вертольотів виробництва всесвітньо відомого концерну "Airbus". Перші два з яких вже через годину будуть презентовані в аеропорту Бориспіль", - повідомив Геращенко.

Він назвав контракт на придбання французьких вертольотів ще одним стратегічним кроком щодо відмови від співпраці з державою-агресором Російською Федерацією, де "досі через другі руки, втридорога доводиться закуповувати комплектуючі для військових і цивільних вертольотів сімейств "Мі" і "Ка".

"Нові вертольоти будуть використовуватися передусім для екстреної евакуації всіх, хто потребує екстреної допомоги, - поранені бійці з лінії фронту, учасники ДТП з важкими наслідками, туристи або рибалки, які потрапили в біду через погодні умови і в десятках інших непередбачених надзвичайних ситуаціях", - повідомив нардеп.

З його слів, за розрахунками експертів, Україна повинна буде обійняти 3-е місце в Європі з забезпеченості авіаційної складової швидкості евакуації і порятунку життя людей. "Знову провідні українські клініки, такі як Інститут серця, клініка імені Шалімова, регіональні лікарні швидкої допомоги зможуть приймати тяжкохворих пацієнтів по повітрю, як це було колись", - додав він.

Нагадаємо, МВС та Airbus 14 липня підписали угоду про постачання 55 вертольотів для потреб Національної поліції, Національної гвардії, прикордонників та рятувальників. Сума контракту становить 555 млн євро.

Як повідомляв УНН, один з регіональних центрів авіації МВС базуватиметься у Чернівцях.

Українські Національні Новини

Економіка