pershiy-tanker-z-rosiyskim-gazom-dlya-ssha-pribuv-do-terminalu-portu-bostona

Перший танкер з російським газом для США прибув до терміналу порту Бостона

 • 10342 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Танкер Gaselys французької компанії Engie з першою партією зрідженого природного газу (СПГ) з Росії перебуває у терміналі американського порту в Бостоні, повідомляє Bloomberg з посиланням на берегову охорону, передає УНН.

У середу цей танкер прибув до Бостона. Згідно з інформацією на сайті системи глобального позиціонування суден, танкер перебував на рейді порту на деякому віддаленні від берега.

На початку січня ЗМІ повідомили, що перша партія газу із заводу "Ямал СПГ" буде поставлена ​​в США. Зазначалося, що зріджений газ з російського заводу, відвантажений в британському порту Isle of Grain, в результаті був перевантажений на танкер Gaselys і відправлений в Бостон.

Як повідомляли ЗМІ в січні цього року, судно повинно було прибути в пункт призначення 20 січня, проте в п'ятницю, 19 січня, змінило курс на іспанський порт Альхесірас (Algeciras).

Компанія Engie пізніше пояснила зміну траєкторії танкера негодою, зазначивши, що судно все одно в підсумку попрямує в Бостон.

Як повідомляв УНН, танкер "Gaselys" встав на завантаження в Isle of Grain безпосередньо після того, як там розвантажився танкер "Маржері" з першим вантажем із заводу НОВАТЕК на Ямалі. Як відзначають трейдери, Gaselys везе в США газ саме російського походження.

Однак фактичним власником газу ще при відвантаженні в Сабетта стала малайзійська Petronas, після чого його перепродавали.

Кінцевим покупцем виступила Engie, пояснюється тим, що у компанії є заброньовано потужності по регазифікації в терміналі Everett на 6,9 млрд кубометрів на рік.

Українські Національні Новини

Новини Світу