pershiy-vipadok-covid-19-viyavleno-v-olimpiyskomu-selischi-tokio

Перший випадок COVID-19 виявлено в Олімпійському селищі Токіо

 • 16603 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Організатори Олімпійських ігор в Токіо заявили, що в суботу був виявлений позитивний результат на COVID-19 в селищі спортсменів, де зупиниться більшість учасників ігор. Про це інформує УНН з посиланням на The Japan Times.

Деталі

Організатори підтвердили, що у відвідувача з-за кордону, який бере участь в організації ігор, був отриманий позитивний результат тестування на коронавірус. Національність людини не розголошується з міркувань конфіденційності.

Ця людина була "видалена" з селища, де під час ігор будуть проживати тисячі спортсменів і офіційних осіб, повідомив на пресконференції прессекретар Токійського оргкомітету Маса Така.

"Прямо зараз ця людина знаходиться в готелі", - сказав Така.

Ігри 2020 року, відкладені на рік через глобальну пандемію, проходитимуть в основному без глядачів і в умовах жорсткого карантину.

Громадськість Японії не надто схвально поставилася до ігор на тлі нового спалаху коронавірусної інфекції і побоювань, що наплив відвідувачів створить навантаження на і без того завантажену медичну систему. Тільки близько 20% населення Японії вакциновано повністю.

Президент Токіо 2020 Сейко Хашимото визнала стурбованість громадськості.

"Я розумію, що є ще багато тривожних факторів. Організатори повинні постаратися, щоб люди розуміли, що ці ігри безпечні і надійні", - сказала вона на пресконференції.

Доповнення

Оргкомітет Токіо заявив в суботу, що серед співробітників Tokyo Games було недавно підтверджено 15 випадків коронавірусу. Щоденний показник є найвищим з 1 липня, в результаті чого загальна кількість випадків коронавірусу серед співробітників досягло 45.

Серед 15 нових випадків - перший випадок в селі спортсменів. Спортсмени тільки починають прибувати на ігри, які триватимуть з 23 липня по 8 серпня.

Ключовою частиною заходів по боротьбі з інфекцією є щоденне тестування слини спортсменів, які беруть участь, а також часте тестування інших учасників змагань. Пересування відвідувачів також має контролюватися і обмежуватися.

Українські Національні Новини

Новини Світу