pervynna-ideia-stosovno-zavolodinnia-derzhavnoiu-zemleiu-vynykla-u-solskoho-prokuror

Первинна ідея стосовно заволодіння державною землею виникла у Сольського - прокурор

 • 20373 переглядiв

Прокурор на засіданні ВАКС заявив, що міністр аграрної політики Микола Сольський мав первинну ідею заволодіти державними землями вартістю 481 млн грн і керував діями своїх спільників.

Первинна ідея стосовно заволодіння державною землею виникла саме у чинного міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського. Він керував діями співучасників. Про це заявила прокурор під час засідання ВАКС, передає УНН.

Деталі

"Вважаємо, що ці співучасники, які фактично вчиняли кримінальне правопорушення, детальні ролі кожного з них зазначені в клопотанні, що їх діями керували, як я вже зазначила, три співорганізатори і фактично первинна ідея стосовно вчинення кримінального правопорушення виникли саме у Сольського і тому фактично він керував діями співучасників, починаючи з самого початку вчинення кримінального правопорушення до його закінчення у лютому 2021 року", - сказала прокурор.

УНН транслює засідання суду у себе на сторінці у Facebook.

Нагадаємо 

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу міністру аграрної політики та продовольства України Миколи Сольському, якого підозрюють у заволодінні державною землею.

23 квітня, Національне антикорупційне бюро України заявило, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень.