petitsiya-pro-stateve-vikhovannya-nabrala-neobkhidni-golosi-yiyi-maye-rozglyanuti-zelenskiy

Петиція про статеве виховання набрала необхідні голоси: її має розглянути Зеленський

 • 843142 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Петиція про впровадження обов'язкового статевого виховання в систему освіти в Україні набрала 25 тисяч голосів, необхідні для її розгляду Президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляється на сайті Президента, пише УНН.

Цитата

"Закликаємо запровадити обовʼязковий курс статевого виховання, базований на культурі згоди, у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти", - ідеться у петиції.

Деталі

Автори пояснюють свій заклик тим, що учні і учениці повинні знати про фізіологічні та психологічні зміни, пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність, особисту безпеку, знати законодавство і розуміти базові принципи культури згоди.

"Статеве виховання дітей і молоді значно знижує ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей, а також підвищує вік першого статевого акту", - зауважується у петиції.

Тепер петиція очікує на розгляд. Розгляд петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів від дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Контекст

Навчальний предмет "Сексуальна освіта", як обов’язковий, у закладах загальної середньої освіти не вивчається, повідомляли у МОН два роки тому. Натомість елементи комплексної сексуальної освіти були включені в зміст обов’язкових навчальних предметів ("Основи здоров’я", "Біологія", "Громадянська освіта") та факультативних курсів ("Я – моє здоров’я – моє життя", "Захисти себе від ВІЛ"/"Школа проти СНІДу", "Дорослішай на здоров’я", "Повага. Любов. Секс", "Усвідомлене та відповідальне батьківство").

Українські Національні Новини

Суспільство