petitsiya-za-impichment-poroshenka-nabrala-ponad-100-tisyach-golosiv

Петиція за імпічмент Порошенка набрала понад 100 тисяч голосів

 • 10609 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Петиція українських блогерів і журналістів на підтримку ініціювання процедури імпічменту Петра Порошенка набрала більше 100 тис. голосів на міжнародному порталі "Change", передає УНН з посиланням на "Голос.ua".

Документ адресований депутатам Верховної Ради України, а також міжнародним партнерам, зокрема, спецпредставникові Держдепу США в Україні Курту Волкеру.

У петиції відзначається, що політика Петра Порошенка привела до деградації свободи слова в країні, здійснення тиску на ключові опозиційні ЗМІ такі, як "Страна.ua", "Вести", тепер і телеканал "NewsOne" потрапив під блокування.

У той же час суспільству не пред'явлені результати розслідувань резонансних вбивств українських журналістів Олеся Бузини і Павла Шеремета.

У петиції зазначається: "На нашу думку, вищеперелічена інформація є достатньою для запуску процедури імпічменту Президента Порошенка. Ми вимагаємо від світової спільноти і депутатів Верховної Ради України внести до порядку денного парламенту і прийняти всі необхідні законодавчі акти для врегулювання процедури імпічменту Президента Петра Порошенка з метою подальшого ініціювання даної процедури. Закликаємо міжнародне співтовариство здійснювати тиск на українську владу в особі Президента Петра Порошенка і захистити свободу слова в Україні, не допустивши формування аналога КНДР в серці Європи".

Один з провідних українських блогерів, ведучий програми "Гроші" на телеканалі "1 + 1" Олександр Дубинський, коментуючи тему імпічменту, зазначив, що Порошенко узурпує владу в самих різних сферах суспільного та економічного життя: "У будь-якій демократичній країні повинен бути закон про імпічмент. Інакше все це призводить до узурпації влади, ми цей процес і спостерігаємо. І без можливості усунути товариша від влади - це не демократія".

Українські Національні Новини

Політика