pfizer-znizila-tempi-virobnitstva-vaktsini

Pfizer знизила темпи виробництва вакцини

 • 17385 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Компанія Pfizer попереджає про зниження темпів виробництва вакцини в найближчі тижні: це пов'язано з тим, що фірма проводить підготовчі роботи, щоб різко наростити виробництво препарату. Повідомляє УНН з посиланням на euronews.

В Європі з певним занепокоєнням стежать за ситуацією

"Я негайно зв'язалася з головою Pfizer, і він пояснив, що дійсно виробництво сповільниться в найближчі тижні, але він гарантував, що всі дози, заплановані на перший квартал, будуть поставлені вчасно. Він особисто стежить за ситуацією і робить все можливе, щоб темпи виробництва виросли якомога швидше. Ми передали йому дуже важливе повідомлення про те, що нам терміново потрібні ці дози", - заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

У компанії ж пояснюють, що реорганізації виробництва дасть можливість збільшити його з 1,3 млрд доз на рік до 2 млрд.

Раніше шість країн ЄС направили лист в Єврокомісію зі скаргою на поставки вакцин від коронавірусу компаніями Pfizer/BioNTech. У листі Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Швеція і Данія спільно звертаються до Єврокомісії з проханням сприяти активізації виробництва вакцини і прискорити її поставки.

Напередодні повідомлялося, що в Норвегії померли 23 людини після щеплення COVID-вакциною Pfizer. Всі померлі - літні люди старші 80 років і з ослабленим імунітетом.

У Нідерландах зафіксували близько 100 випадків появи побічних ефектів після введення COVID-вакцини Pfizer/BioNTech. Відомо про два випадки важкої алергічної реакції, а у Франції заявили про тахікардії у тих, хто одержав щеплення..

Українські Національні Новини

Новини Світу