piar-pered-viborami-ribalka-reyestruye-zakonoproekti-yaki-vr-vse-odno-ne-rozglyane

Піар перед виборами: Рибалка реєструє законопроекти, які ВР все одно не розгляне

 • 8377 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Діючі депутати Верховної Ради активно використовують для передвиборного піару законопроекти, які вони реєструють без реальних перспектив розгляду парламентом. Цей факт відзначає моніторингова група Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу, передає УНН.

Так, в Раді був зареєстрований законопроект Сергія Рибалки про оздоровлення дітей з Луганської та Донецької областей. Рибалка - представник Радикальної партії Олега Ляшка і балотується кандидатом в депутати по 107 округу (Лисичанськ).

Документ був зареєстрований 1 липня (в розпал сезону оздоровлення дітей). Він пропонує зарахувати дітей Луганської та Донецької областей до категорії "дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки". Згідно з пропозицією радикала Рибалки, до цієї категорії повинні бути зараховані "діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи", а також "діти, які проживають в населених пунктах Донецької і Луганської областей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд дозволив ДБР витребувати у СБУ деталі кримінального провадження щодо нардепа Рибалки

І цей же депутат, також 1 липня, вніс у Раду проект закону про врегулювання боргів теплокомуненерго і водоканалів Луганської та Донецької областей. Законопроект пропонує дозволити комунальним підприємствам Донбасу повертати борги за газ, накопичені станом на 31 грудня 2019 року, протягом 5 років.

При цьому, шансів на те, що ці законопроекти будуть розглянуті нинішнім скликанням парламенту - нуль. А для розгляду наступним скликанням Ради вони мають будуть бути зареєстровані заново. Таким чином, реєструючи зараз законопроекти, які не мають перспектив бути розглянутими ВР, депутати переслідують виключно популістські та пропагандистські цілі, відзначили в Центрі.

Як повідомляв УНН, в ОПОРІ дослідять концерт, організований Рибалкою, на предмет можливого підкупу виборців.

Українські Національні Новини

Політика