pid-afinami-cherez-silni-vitri-spalakhnuli-dvi-novi-lisovi-pozhezhi-sela-evakuyovani

Під Афінами через сильні вітри спалахнули дві нові лісові пожежі: села евакуйовані

 • 19996 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Дві лісових пожежі через сильні вітри вийшли з-під контролю недалеко від Афін в понеділок. Села евакуювали, повідомлень про жертви не надходило. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Вогонь розгорівся на горі недалеко від портового міста Лавріо, приблизно в 60 км на південь від Афін. Густі клуби диму піднялися над пляжем, на хвилях поблизу якого каталися віндсерфери.

Щонайменше 91 пожежник за підтримки шести літаків і шести вертольотів намагалися локалізувати пожежу, яка спалахнула в районі з низькою рослинністю і перекинулася на сосни. Три села евакуювали.

За заявою влади, також пожежа спалахнула в лісовій зоні недалеко від села Вілія на північ від столиці, недалеко від дитячого літнього табору. Туди були відправлені п'ять вертольотів і п'ять пожежних літаків. Вілія лежить трохи більше ніж в 50 км від Афін.

Доповнення

Пожежі у Греції виникли після найсильнішої за останні три десятиліття аномальної спеки в країні, коли температура піднялася до 45 градусів за Цельсієм. У загальнонаціональному телезверненні прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс сказав, що всього за кілька днів по всій країні спалахнули 586 лісових пожеж.

Пожежі за два тижні знищили майже 100 000 гектарів, у результаті чого троє загинули, сотні залишилися без даху над головою, тисячі були змушені евакуюватися, також завдано збитків економіці та екології. Місцева поліція затримала 118 осіб за підпали лісів.

Українські Національні Новини

Новини Світу