pid-aresht-potrapili-ponad-200-milyoniv-eksnardepa-nablizhenogo-do-yanukovicha

Під арешт потрапили понад 200 мільйонів екснардепа, наближеного до Януковича

 • 105985 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Державне бюро розслдідувань відзвітувало про арешт понад 200 млн грн сумнівних активів колишнього нардепа, наближеного до експрезидента-втікача Віктора Януковича, пише УНН.

Цитата

"Державне бюро розслідувань арештувало понад 200 мільйонів гривень необґрунтованих активів колишнього народного депутата України від «Партії регіонів», наближеного до сім’ї біглого експрезидента Віктора Януковича", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними Бюро, колишній регіонал спільно з оточенням президента-втікача «відмивав» та легалізовував за кордоном доходи, отримані від оборудок на одному з потужних концернів Донеччини.

"Після створення рф терористичної організації "ДНР", зловмисник зберіг фактичний контроль над фармацевтичним виробництвом та співпрацював з окупаційною адміністрацією. Він зареєстрував компанію в тимчасово окупованій Горлівці, мером якої став його колишній охоронець", - повідомили у ДБР.

Згідно з даними Бюро, виконавець акумулював на депозитних рахунках, відкритих в українських банках 203,4 млн грн, що мають сумнівні та непідтверджені джерела походження.

"Кошти можуть бути пов’язані із російським капіталом та використовуватись для фінансування агресії. ДБР встановило ці рахунки та вжило відповідних заходів для арешту активів", - зазначили у Бюро.

Триває досудове слідство за ч. 4 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) КК України та ч. 3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України) КК України.

Доповнення

Раніше через суд заарештували яхту та інше нерухоме майно Медведчука. Також суд наклав арешт на ще 154 об’єкти майна сім’ї Медведчуків.

Українські Національні Новини

Економіка