pid-bilim-domom-rozignali-demonstrantiv-gazom-i-gumovimi-kulyami-prote-protesti-trivayut

Під Білим домом розігнали демонстрантів газом і гумовими кулями, проте протести тривають

 • 13363 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. У Вашингтоні поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі, щоб розігнати мітингувальників біля Білого дому, тим самим дозволивши президенту Дональду Трампу пройти для виступу з промовою. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

"Співробітники правоохоронних органів застосували гумові кулі і сльозогінний газ, щоб розігнати демонстрантів і дозволити президенту пройти до церкви і позувати для фото", - пишуть у виданні.

Однак повідомляється, що через кілька годин після виступу президента у Білому домі, насильство спалахнуло знову. Це сьома ніч, коли у Вашингтоні спостерігаються мітинги.

"Мери і губернатори повинні створити переважаючу присутність правоохоронців, поки насильство не буде придушене. Якщо місто або штат відмовляться робити кроки, необхідні для захисту життя і майна їхніх мешканців, то я розверну армію Сполучених Штатів і швидко вирішу для них цю проблему", - сказав Трамп.

Після свого виступу Трамп вийшов з Білого дому через район, який був тільки що очищений для нього, в сусідню єпископальну церкву Св. Іоанна, де він позував для фото з Біблією, знайденою на місці протестів.

Для розгону протестуючих були задіяні військова поліція Національної гвардії, секретна служба, поліція Міністерства внутрішньої безпеки, а також поліція округу Колумбія.

У Білому домі повідомили, що територію очищають перед комендантською годиною. Однак після настання комендантської години протестувальники все одно залишаються на вулицях Вашингтона та інших американських міст.

Зазначається, що військові вертольоти пролітають над протестуючими, один з них, за повідомленнями, зачепив дерево, яке мало не травмувало людей.

Нагадаємо, що Трамп назвав протести у США терористичними актами та закликав губернаторів ввести Національну гвардію.

Також нагадаємо, що 25 травня у Міннеаполісі після жорсткого затримання поліцейським помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане в мережі відео затримання чоловіка. Тому люди і вийшли на протести.

Українські Національні Новини

Новини Світу