pid-chas-inavguratsiyi-prezidenta-braziliyi-mozhlivi-terakti-politsiya-krayini

Під час інавгурації президента Бразилії можливі теракти - Поліція країни

 • 8843 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Федеральна поліція Бразилії перевіряє інформацію про можливу терористичну загрозу, яка стосується церемонії вступу на посаду обраного президента країни Жаіра Болсонару. Про це повідомила в четвер на своєму сайті газета O Estado de S. Paulo із посиланням на джерела в правоохоронних органах, передає УНН.

За інформацією видання, заходи безпеки, раніше передбачені для церемонії, не будуть посилюватись. Додається, що загроза походить від групи осіб, які називають себе організацією "Древнє прокляття". Її учасники стверджують, що 25 грудня саме вони заклали бомбу в одній з церков столичного Федерального округу. Співробітники поліції вчасно знешкодили вибуховий пристрій, ніхто не постраждав.

Своєю метою угруповання називає "боротьбу з прогресом людства". У Федеральній поліції відзначили, що почали розслідування, тому що зобов'язані реагувати на будь-які погрози на адресу перших осіб держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента Бразилії звинуватили в корупції та відмиванні грошей

Раніше Болсонару був важко поранений ножем 6 вересня під час зустрічі з виборцями у місті Жуіз-ді-Фора на південному сході країни. На місці інциденту поліція затримала 40-річного Адель Біспо ді Олівейру, який зізнався в злочині. Він заявив, що вчинити замах його спонукали особисті мотиви, яких поліція не зрозуміє, та періодично говорив, що це було зроблено “за наказом Бога”. Захист підозрюваного домагається того, щоб його визнали неосудним і помістили до психіатричної клініки.

Болсонару провів більше трьох тижнів у лікарні та переніс дві операції. Дотепер лікарі забороняли йому брати участь у теледебатах та агітаційних заходах за станом здоров’я. Однак у четвер, після чергового огляду, вони прийшли до висновку, що стан політика покращився. “При цьому йому все ще потрібні дієта та фізіотерапія”, — зазначалося в медичному висновку.

Як повідомляв УНН, 28 жовтня 2018 року в другому турі президентських виборів у Бразилії переміг кандидат від правої Соціал-ліберальної партії Жаір Болсонару. Новообраний бразильський лідер відомий своїми провокативними висловлюваннями і зухвалою поведінкою, за що журналісти прозвали його “тропічним Трампом”, а більш радикальні критики характеризують його навіть як фашиста.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП