pid-chas-karantinu-3-mln-simey-avtomatichno-perepriznachili-subsidiyi-lazebna

Під час карантину 3 млн сімей автоматично перепризначили субсидії - Лазебна

 • 16217 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Під час карантину було спрощено призначення допомог і переоформлення субсидій. Понад 3 млн сімей автоматично перепризначили субсидії. Про це під час брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає кореспондент УНН.

"Другий наш крок в умовах коронакризи був спрямований на спрощення призначення допомог, переоформлення субсидій. Понад 2 млн сімей було автоматично перепризначено та виплачено у повному розмірі державну соціальну допомогу у період карантину. Більше 3 млн домогосподарств здійснено автоматичне, без їх звернення, перепризначення субсидій. Для людей, які втратили роботу в період карантину, було спрощено порядок отримання субсидії. На 50% були збільшені соціальні норми для користування житлово-комунальними послугами субсидіантів”, - сказала Марина Лазебна.

Вона додала, що в цьому контексті була плідна робота з народними депутатами Верховної Ради, було ухвалено низку законодавчих рішень, що забороняли нараховувати пеню на заборгованість по послугах ЖКГ, а також відключати послуги і забирати субсидії.

Нагадаємо, від початку квітня 1,5 млн пенсіонерів старше 80 років отримали надбавку до пенсії.

Українські Національні Новини

Економіка