pid-chas-navchan-nato-shvedskym-ta-norvezkym-viiskovym-orenduvaly-rosiiski-kotedzhi

Під час навчань НАТО шведським та норвезьким військовим орендували "російські котеджі"

 • 22723 переглядiв

Під час навчань НАТО шведські та норвезькі солдати жили в орендованих котеджах, що належать російській еліті та представникам партії володимира путіна, поблизу норвезької військової бази.

Під час навчань НАТО шведські та норвезькі військові жили в орендованих котеджах, що належать російській еліті. Ці котеджі розташовані біля військової бази Збройних сил Норвегії на півночі країни. Про це повідомляє TV2, пише УНН.

Деталі

Видання зазначило, що шведські й норвезькі сили оборони орендували будиночки у гірському селищі, з яких відкривається краєвид на військово-повітряну базу в Бардуфоссі, де регулярно проводяться навчання підрозділів Норвегії та її союзників.

Зауважується, що власники цих котеджів - російська владна еліта та представники партії володимира путіна: мер міста мурманськ ігор морар та віктор сайгін, який має тісні зв'язки з російськими військовими.У гірському селі стверджують, що вони не знали про зв'язок російських власників із російським режимом.

Представник поліцейської служби безпеки зі зв'язків із пресою Ейрік Веум підтверджує, що спільно з норвезькими збройними силами наразі з'ясовують обставини навколо будиночків.

Коли орендодавцями є громадяни росії, які можуть бути пов'язані з російським режимом, не має значення, кому вони здають будинок. Але ми залучаємося не лише через оренду,

- каже Веум.

Ні міністерство оборони, ні служба безпеки не захотіли коментувати конкретну територію котеджу, але поліція наголосила, що оренда такої нерухомості може стати проблемою безпеки.

Нагадаємо

У березні НАТО проводило масштабні навчання "Nordic Response - 2024" на півночі Норвегії за участю військовослужбовців з 13 країн. Вони відпрацьовували відбиття нападу на територію Альянсу.