pid-chas-novogo-obminu-planuyetsya-zabrati-blizko-200-nashikh-brantsiv-danilov

Під час нового обміну планується забрати близько 200 наших бранців - Данілов

 • 11705 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Під час наступного обміну Україна планує забрати близько 200 осіб. Наразі є списки і вони постійно узгоджуються. Про це в ефірі Українського радіо повідомив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає УНН.

"Списки на обмін є, вони постійно узгоджуються, є окрема група, яка цим питанням займається. У нас є велике бажання забрати наших бранців додому. Це майже 200 осіб", - зазначив Данілов.

Окрім того, відповідаючи на питання про те, що в минулий список полонених потрапили особи, яких звинувачують у катуваннях та знущаннях над українцями, зокрема, називається прізвище Євгена Бражнікова, який потрапив у список, але який катував українців в так званій "ізоляції", Данілов повідомив: "це складне питання, до якого я б ставився обережно".

"Сьогодні в нас є складні процеси, коли людина щось каже, а потім воно не зовсім підтверджується. Якщо слова журналіста, який перебував на території Донецької області за ґратами підтвердяться, то буде відповідне рішення прийняте, повірте…", - додав він.

Данілов зазначив, що відповідати він буде відповідно до законодавства.

"Якщо людина скоїла злочин і це відповідає дійсності, то так і буде. Прощення не буде", - підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, оголошено про підозру українському громадянину, звільненому з ОРДЛО під час обміну, якого СБУ викрила на катуванні співвітчизників.

Українські Національні Новини

Політика